Fraktavgift

Fraktavgift tillkommer alltid 59 kr

Postpaket: Levereras till ditt närmsta post/utlämningsställe. Posten skickar då ett mail eller sms. Du hämtar sedan paketet när du har tid inom angiven tid. Tänk på att du som kund alltid ska kunna visa legitimation vid utlämningen/leveransen av varorna.

Om en beställd vara är restnoterad, meddelar vi dig via telefon eller mail beräknad leveranstid för att senare leverans eller för att makulera beställningen. Om leveranstiden skiljer sig avsevärt mellan olika varor kommer vi att dela upp din leverans, du behöver i detta fall enbart betala för en fraktkostnad.

Expressleverans (nästa dag) Produkterna levereras till porten om du bor i lägenhet eller fram till tomtgräns om du bor i hus (395 kr).

Fri frakt 

Om du beställer varor över 1000 kr inom Sverige så bjuder vi på frakten

Hämta själv i vår butik

Om du inte har möjlighet att vara hemma och passa speditörernas leveranstider kan du välja Hämta själv som leveranssätt i kassan. Då hämtar du själv dina varor i vår butik när det passar dig.
När du väljer Hämta själv i butik betalar du dina varor med önskat betalningssätt i webbshopens kassa. Efter att din order har tagits emot packas dina varor. Observera att vi skickar ett e-postmeddelande samt ett SMS till dig så fort varorna är framtagna och redo att hämtas, så att du inte åker ut i onödan. Observera att ordern återgår till vårt lager 14 dagar efter du mottagit första avisering. Vår butik har öppet tisdag-fredag kl 11.00-18.00, lördagar kl 10.00-16.00.

Leveransbekräftelse

När vi har tagit emot din order får du en orderbekräftelse av oss via e-post. Du får även en ett e-postmeddelande med leveransbekräftelse i samband med att varorna lämnar vårt lager.

Transportskador

Om en transportskada skulle uppstå ber vi dig att göra en anmälan om skadan till oss via e-post eller telefon. Vi följer konsumentverkets riktlinjer och anmälan ska göras inom skälig tid efter det att köparen märkt eller borde ha märkt felet. Det är därför viktigt att du avemballerar och inspekterar dina produkter noggrant. För företag gäller att anmälan om transportskador ska ha inkommit inom sju dagar.
För att ärendet ska kunna handläggas på snabbast möjliga sätt ber vi dig att behålla produktens emballage så att detta kan besiktigas. Beroende på skadans omfattning företas omleverans, avhjälpande eller prisavdrag.

Outlösta paket

För paket som inte löses ut hos posten inom 30 dagar, förbehåller sig MuntraBarn rätten att debitera kunden för vår fraktavgift samt Postens returfrakt till oss.

Force Majeure

MuntraBarn är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse i detta avtal om underlåtenheten har sin grund i befriande omständigheter enlgt nedan och om omständigheten försvårar, förhindrar eller försenar fullgörandet.

Såsom befriande omständighet ska anses vara bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, strejk, brand, översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår också myndigheters beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.e.x. restriktioner, varningar, försäljningsförbud etc.

Övrigt 

Beträffande färgåtergivningen på bilderna försöker vi att exponera dem så korrekt som möjligt. Trots det kan färgerna variera, framför allt mellan olika bildskärmar. Eftersom vi också säljer direkt till kund i butik kan vissa varor vara slut utan att vi har hunnit uppdatera webshopen. Om så skulle vara fallet vid köp, kontaktar vi dig, därav är det viktigt att du uppger din e-post, adress och telefonnummer korrekt. MuntraBarn reserverar sig för eventuella skrivfel och ändringar av teknisk data som är utanför vår kontroll.